Salata de vinete cu zeama de lamaie
PrinteazaSalata de vinete cu zeama de lamaie din: vinete, ceapa, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper.
- 6 vinete medii
- 1 ceapa medie
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se aşază vinetele în tava cuptorului, la 200° C pentru 45 min. Se întorc din când în când. Timpul de coacere diferă în funcţie de mărimea vinetelor. Se pot verifica dacă sunt coapte apăsându-le cu furculiţa şi, dacă sunt moi, sunt gata;
Se scot din cuptor şi se lasă 5 min la răcit. Despicaţi cu o lingură vinetele şi scoateţi miezul într-o sită deasă; Lăsaţi la scurs 15 min, până când uleiurile amare sunt eliminate. Nu lăsaţi vinetele în coajă sau la scurs prea mult deoarece se voroxida;
Tocaţi vinetele până când obţineţi o pastă fină. Nu folosiţi obiecte me-talice la tocatul vinetelor sau roboti de bucătărie, deoarece vortoca şi seminţele, care vorda un gustamărui; Curăţaţi şi tocaţi ceapa, amestecaţi cu vinetele câteva minute;
Se poate adăuga şi maioneza de post sau usturoiul zdrobit în loc de ceapă.
Salata de vinete cu zeama de lamaie
Pofta buna!