Trucuri pentru gatit pastele
Printeaza- Timpul de fierbere diferă în funcţie de mărimea şi tipul pastelor. Pastele proaspete fierb mai repede decât cele uscate, în timp ce pastele subţiri, prectim tăieteii, fierb mai repede decât pastele groase, cum ar fi spaghetele.
- Pentru a verifica dacă au fiert, se scoate cu o furculiţă o pastă, se clăteşte cu apă rece şi se gustă. E recomandabil ca pastele să fie fierte al dente, adică să nu fie foarte moi.
- Dacă urmează a le folosi într-o reţetă care cere gătirea ulterioară, pastele se vor fierbe două treimi din timpul recomandat.
- Imediat după fierbere, pastele se răstoarnă într-o strecurătoare pentru a se scurge. Dacă le vom folosi pentru salate, se clătesc cu apă rece pentru a opri procesul de fierbere şi a înlătura excesul de amidon.
- Pastele fierte pot fi amestecate cu puţin ulei de măsline şi păstrate la frigider 3-4 zile. Pentru a le încălzi, se pun în apă clocotită timp de un minut, apoi se scurg şi se servesc.
- In general, ar trebui ca pastele gătite să nu se congeleze. Dacă reţeta o permite însă (lasagna, paste în formă de scoici umplute şi manicotti), se pot tine la congelator maximum două luni înainte deo fi gătite la cuptor.
- Pastele uscate nefierte se păstrează într-un loc uscat maximum un an. Pastele proaspete se păstrează la frigider şi se gătesc sau se congelează înainte de data expirării.
- Sosurile uşoare şi subţiri cer a fi completate de paste subţiri – tăietei sau vermicelli. Sosurile mai grele cer paste mai groase, de exemplu fettucine. Sosurile groase sau cu bucăţi de carne au nevoie de paste tubulare, de tip rigatoni.
Trucuri pentru gatit pastele
Nu sunt cine stie ce trucurile astea