Gaina in aluat cu garnitura de legume
PrinteazaGaina in aluat cu garnitura de legume
- 1,400 kg (pui) găină
- 200 g piept afumat
- 300 g manătărci
- sare
- piper
- 1 ceapa
- sos englezesc Worcester
- 1/4 lingură bulion
- 1 legătură pătrunjel
- 150 g foitaj sau aluat fraged
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Găina se taie în 12 bucăţi egale, se curăţă de oscioare, se sotează cu ceapă tocată, pieptul şi minătărcile tăiate julien, 1/4 lingură făină, apoi se fierbe 20 minute cu 1/4 1 supă, sare, piper, şi se dă la rece.
Se întinde pe scandură foitajul. Soteul se amestecă cu 1/4 lingură bulion şi verdeaţă tocată, se in-
veleşte cu foitaj şi se pune într-un vas de sufleu uns.
Se unge deasupra cu ou, si decorează tot cu foitaj, se mai unge o dată cu ou şi se dă la cuptor circa 30 minute. Separat se servesc cartofi fierţi daţi in unt sau o legumă de sezon.
Pofta buna!
E buna gaina in aluat?