Salată de piersici fripte şi prosciutto
PrinteazaSalată de piersici fripte şi prosciutto din: piersici coapte, frunze de rozmarin, ulei de masline, sare, piper alb, cimbru, otet din vin rosu, ulei de masline extravirgin, iaurt, prosciutto crudo, frunze de tarhon, ruccola, branza de capra.
- 4 piersici coapte, dar nu moi
- 1/2 lingurita frunze proaspete de rozmarin, tocate marunt
- ulei de masline
- sare
- piper alb proaspat macinat
- crengute proaspete de rozmarin sau cimbru
- 1 lingurita otet din vin rosu
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita iaurt simplu
- 16 felii subtiri de bresaola sau Parma (sau alt tip de prosciutto crudo)
- cateva frunze de tarhon
- 2 pumni de ruccola
- 100 g branza de capra
Mod de preparare:
Pregătiţi grătarul. Tăiaţi piersicile în jumătăţi, scoateţi sâmburii. Amestecaţi-le cu rozmarinul tocat, cu puţin ulei de măsline, pudraţi sare şi piper. Aruncaţi peste jar câteva crenguţe de rozmarin sau cimbru. Frigeţi piersicile cca 2 min pe fiecare parte, până se colorează frumos, fără să se ardă.
Turnaţi oţetul şi uleiul într-un castron, adăugaţi iaurtul, sare şi piper după gust. Bateţi bine cu furculiţa, să se omogenizeze.
Distribuiţi ruccola şi feliile de şuncă pe 4 farfurii, aranjaţi alături jumătăţi de piersică, stropiţi cu sos de iaurt, presăraţi bucăţele de brânză şi frunze de tarhon, picuraţi ulei de măsline şi serviţi.
Salată de piersici fripte şi prosciutto
Pofta buna!
Cat de bine arata salata de piersici cu prosciutto