Tarta cu branza de capra si ceapa verde
PrinteazaTarta cu branza de capra si ceapa verde din: faina, unt, sare, oua, ceapa verde, usturoi, unt, oua, branza de capra, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
aluat:
- 250 g faina
- 130 g unt
- un praf de sare
- 2 oua
umplutura:
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de unt
- 4 oua
- 130 g branza rasa rasa de capra
- 100 g smantana
- sare
- piper
Mor de preparare:
Prepari un aluat din făină, unt, ouă şi sare. După ce-l frămânţi, îl înveleşti în folie de plastic şi îl dai la frigider pentru 30 de minute.
Separat, prepari umplutura. Speli ceapa verde şi o toci mărunt. La fel procedezi şi cu usturoiul.
Le căleşti în unt şi le laşi să se răcorească. Apoi, adaugi în amestec brânza, ouăle, smântână şi potriveşti de sare şi piper.
Pui aluatul în formele de minitarte, le umpli cu compoziţia de brânză cu ceapă verde şi le dai la cuptor.
Le laşi până când se rumenesc şi le scoţi.
Tarta cu branza de capra si ceapa verde
Pofta buna!