Ochiuri romanesti cu sos de vin
PrinteazaOchiuri romanesti cu sos de vin
- 6 ouă
- 1 pahar de vin alb
- 1 linguriţă făină
- 1 linguriţă unt
- 1 pahar apă
- sare
- piper
- 1 linguriţă muştar
- sucul de la jumătate de lămâie
Mod de preparare:
Pui untul într-un vas să se topească, adaugi făina şi stingi totul cu apă şi cu vin, amestecând până obţii un sos bun.
Adaugi sare, piper după gust, îl laşi să fiarbă puţin, apoi îl iei de pe foc. Amesteci sosul cu muştarul şi cu sucul de lămâie.
Intr-o cratiţă cu apă care fierbe pui ouăle ca pentru ochiuri şi le laşi câteva minute. Le scoţi cu o lingură cu găuri, le aşezi pe un platou, iar sosul îl torni peste ele.
Poftă bună!