Friptura de vita in sos de bere
PrinteazaFriptura de vita in sos de bere
- 1 kg carne de vită fără os
- 2 linguri de roşii decojite şi zdrobite
- 500 ml supă de carne (preparată din 500 ml apă şi un cub condimente)
- 1 ardei gras
- ulei
- 2 foi de dafin
- 500 g ceapă tăiată cubuleţe
- 1 ardei capia
- chimen
- 500 ml bere blondă tare
- sare
- piper
- boia de ardei iute
Mod de preparare:
Căleşti ceapa în ulei încins, până devine aurie. Pui roşiile, apoi laşi focul mai mic, adaugi boiaua de ardei iute şi mai ţii pe foc 5 minute amestecând mereu să nu se ardă ceapa.
Torni şi berea şi mai fierbi totul înăbuşit timp de 15 minute. Separat, tai carnea în bucăţele potrivite, le sărezi, le piperezi, apoi le prăjeşti în ulei încins, întorcându-le pe toate părţile până se rumenesc frumos.
Răstorni carnea în vasul cu sosul de bere şi condimentezi după gust cu foi de dafin, chimen, sare şi piper. Torni supa de carne deasupra şi mai laşi totul să fiarbă la foc potrivit încă 2-3 ore.
Când carnea este fiartă tai ardeii în bucăţi mari şi îi adaugi în mâncare. Mai laşi puţin pe foc şi gata!
Poftă bună!