Clatite cu dovlecel si umplutura de branza
PrinteazaClatite cu dovlecel si umplutura de branza din: dovlecel, oua, lapte, faina, sare, marar, unt, ulei, cascaval.
Ingrediente:
- 1 dovlecel de dimensiune medie
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 1 cescuta faina
- sare
- piper
- 1 legatura mica marar
- 1 lingurita unt
- 3 linguri ulei pentru tigaie
- 200 g branza sau cascaval ras
Mod de preparare:
Decojeşti dovlecelul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl presari cu puţină sare.
Baţi ouăle împreună cu un praf de sare, făina şi puţin piper.
Torni câte puţin lapte şi subţiezi treptat compoziţia, până când capătă consistenţa smântânii.
Incorporezi pe rând mărarul fin tocat şi untul topit, dar rece. La final, adaugi dovlecelul stors şi omogenizezi.
Incingi tigaia şi o ungi cu ajutorul unui şerveţel înmuiat în ulei. Torni uniform câte 1 polonic de compoziţie şi coci clătitele pe ambele părţi.
Cât sunt fierbinţi, le umpli cu brânză sau caşcaval ras şi le împătureşti în patru. Le păstrezi la cald până în momentul servirii.
Clatite cu dovlecel si umplutura de branza
Pofta buna!