Hummus cu muguri de pin

Printeaza

Hummus cu muguri de pin din: naut, lamaie, pasta de susan, usturoi, ulei de masline, sare, piper alb, muguri de pin.

Ingrediente:Hummus_cu_muguri_de_pin

  • 250 g naut uscat (400 g daca este fiert)
  • 1 lamaie
  • 150 g pasta de susan
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper alb
  • muguri de pin.

 

Mod de preparare:

Se poate folosi năut la conservă, gata fiert, sau năut uscat pe care îl fierbeti singuri. Cel mai bine este să înmuiaţi năutul peste noapte, pentru a fierbe mai uşor şi uniform. Un năut înmuiat se fierbe o oră şi jumătate la foc mediu, într-un vas acoperit;

Năutul scurs (se păstrează o parte din zeama în care a fiert) se pasează în blender; Pasta de năut se amestecă bine cu cea de susan (tahini), zeama de la lămâie şi usturoiul tocat pastă; Se adaugă, amestecând continuu, ulei şi apă (din apa în care a fiert năutul), până se obţine o cremă fină, dar consistentă. Se potriveşte de sare şi piper.

Hummusul se serveşte proaspăt, stropit cu lămâie, decorat cu muguri de pin sau boia dulce.

Hummus cu muguri de pin

Hummus_cu_muguri_de_pin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.