Reteta zilei: Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

Printeaza

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie din: biscuiti, unt nesarat, fulgi de ciocolata, zahar, zahar brun, oua, boabe de cafea, esenta de vanilie, faina, ulei de cocos, sare, lapte, rom, smantana.

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

Ingrediente blat:

  • 50-60 biscuiti sarati
  • 2 linguri de unt nesarat, topit

Ingrediente aluat de ciocolata:

  • 85 g de fulgi de ciocolata amaruie
  • 1 bucata unt nesarat, taiat cuburi
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 cana de zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingura de boabe de cafea macinate
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2/3 ceasca de faina
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1/2 lingurita de sare

Ingrediente crema de vanilie:

  • 240 g de lapte
  • 1 1/3 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 1/3 linguri de whisky sau rom
  • 1 1/3 cana de smantana

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 175 ° C. Intr-o tava aliniati un strat de biscuiti sarati. Ungeti biscuitii cu unt topit.

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

Pentru prepararea aluatului de ciocolata se combina ciocolata si untul intr-un castron mare si se da la microunde pentru a se topi.

Se adauga zaharul, zaharul brun, oualele, cafeaua si esenta de vanilie. Bateti pana cand obtineti un aluat pufos. Incorporati faina, uleiul de cocos si sarea. Amestecati pana se omogenizeaza.

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

In tava, peste biscuiti adaugati aluatul de ciocolata si raspanditi uniform. Coaceti pentru 25 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet, apoi dati la congelator 30 de minute.

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

Pentru prepararea cremei de vanilie, combinati laptele, esenta de vanilie intr-un castron mic. Cu Bateti bine cu mixerul. Adaugati smantana si alcoolul si bateti pana la omogenizare.

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

Se toarna crema peste aluatul de ciocolata. Raspanditi uniform, apoi adaugati inca un strat de biscuiti sarati. Dati la frigider cel putin 8 ore. Taiati si serviti.

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

Prajitura cu blat de biscuiti sarati, aluat de ciocolata si crema de vanilie

Pofta buna!

5 comentarii

  1. Numai ulei de cocos?Altul nu merge?Dar smantana,de care,din asta de consum sau dulce?

  2. O bucata de unt nesarat?Adica un pachet?

  3. Pentru această reţetă aveţi nevoie de un pachet de unt şi puteţi folosi ulei de floarea soarelui dacă nu aveţi de cocos, cât despre smantana trebuie să folosiţi smantana dulce, altfel este nevoie să adăugaţi zahar

  4. Multumesc pentru raspuns!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.