Supa-crema de ciuperci ardeleneasca
PrinteazaSupa-crema de ciuperci ardeleneasca
- 500 g ciuperci proaspete
- 2 linguri de margarină
- 1 cană de morcovi tăiaţi mărunt
- 1 cană de ţelină tocată sau 1 cană de pătrunjel tocat mărunt amestecat cu frunze de ţelină
- 1 cană de ceapă tocată mărunt
- 1 căpăţână de usturoi
- 6 căni de supă de pui sau vită (sau 1 cub condimente la 500 ml apă)
- 2 căni de apă
- 1/4 cană bulion de roşii
- 1/2 liguriţă de sare
- 1 legătură pătrunjel verde tocat
- 2 linguri de vin roşu sec
- piper
Mod de preparare:
Speli bine ciupercile şi jumătate dintre ele le tai în jumătăţi şi le laşi deoparte. Restul de ciuperci le toci mărunt. Topeşti 1 lingură de margarină într-o tigaie cu fundul gros şi adaugi ciupercile tocate.
Le laşi să se călească până când devin moi şi adaugi morcovii, ţelina, ceapa, usturoiul tocat mărunt, supa de pui (sau de vită), sarea şi piperul. Laşi să fiarbă la foc mic (înăbuşit) timp de o oră.
O laşi să se răcească şi o pasezi într-o sită deasă pâiă obţii o cremă. Inăbuşi restul de ciuperci în lingura de margarină care a mai rămas, de această dată lăsându-le să se rurrenească mai bine.
Supa-cremă o torni într-o oală şi o încălzeşti din nou, adăugându-i şi cele 2 linguri de vin roşu sec. O dai într-un clocot si apoi stingi focul. O mănânci fierbinte, cu ciupercile tăicte şi călite.
Poftă bună!
Sunt inebunita dupa supa crema de ciuperci, foarte buna.