Gogoși cu Miere și Scorțișoară din: faina, drijdie uscata, lapte, miere, ou, unt, scortisoara, sare. Gogoșile cu miere și scorțișoară sunt o combinație delicioasă de arome dulci și condimentate. Mierea adaugă o dulceață naturală, în timp ce scorțișoara oferă o notă caldă și piperată. Ingrediente: 2 căni de făină 1 plic de drojdie uscată […]
Gogosele la cuptor
PrinteazaGogosele la cuptor din: faina, lapte pasteurizat, unt, oua, sare, esenta de vanilie.
- 100 g faina
- 250 ml lapte pasteurizat
- 30 g unt topit sau 3 linguri ulei
- 2 oua
- 1/2 lingurita de sare
- cateva picaturi esenta de vanilie
Mod de preparare:
Cu un tel, amesteci ingredientele pe care le-ai adus la temperatura camerei, cu 1 oră înainte.
Le pui în vas în următoarea ordine: ouăle, laptele, jumătate din cantitatea de unt topit ori ulei şi sarea.
Adaugi întreaga cantitate de făină şi amesteci bine, până ce dispar toate cocoloaşele, iar consistenţa este una cremoasă.
Intr-o tavă pentru bri- oşe, repartizezi untul topit rămas ori uleiul. Introduci tava în cuptorul cald, pentru 2 minute, ca să se încingă grăsimea.
Scoţi cu mare grijă tava din cuptor şi umpli formele puţin peste jumătatea volumului, cu compoziţia pregătită.
Introduci din nou tava în cuptor cu atenţie şi o laşi pentru aproximativ 35 de minute, timp în care nu deschizi deloc uşa cuptorului, pentru ca aceste gogoşele să crească.
Scoţi gogoşile din tavă una câte una şi le laşi să se răcească.
Gogosele la cuptor
Pofta buna!
Gogosi la air fryer din: lapte, nesarat, drojdie, zahar, esenta vanilie, faina, scortisoara, ou. Timp de preparare 30min, Timp de gatire 25 min, 6-8 gogosi Gatiti gogosi delicioase si pufoase in doar un strop de ulei. Serviti cu topping dupa preferinta Gogosi la air fryer Ingrediente: 125ml lapte caldut 50gr unt nesarat, topit si racit […]
Gogoși cu urdă din: urda, oua, grij, faina, bicarbonat, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar vanilinat, ulei. Ingrediente: 400 g urdă 2 ouă 4 linguri griș 4 linguri făină 1 linguriță bicarbonat sau praf de copt 6 linguri zahăr coajă rasă și zeamă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilinat 200 ml ulei […]
Pofta buna!
Ahaa…le-am facut de cateva ori,sant super bune!Reteta am luat-o de pe internet si le-am servit cu topping de capsuni,facut de mine!
Ca o precizare,se pune foarte putin ulei in forme,pentru ca atunci cand aluatul creste,uleiul va curge in cuptor si va scoate fum.Eu am patit-o si am redus considerabil uleiul sau untul pentru forme.
Cum ziceam,sant delicioase!