Prajitura cu fructe si menta

Printeaza

Prajitura cu fructe si menta din: oua, faina, cocos, zahar, lapte, unt, praf de copt, ciocolata alba, cirese, visine, coacaze, capsune, frunze de menta.

Ingrediente:Prajitura cu fructe si menta

  • 4 oua
  • 250 g faina
  • 100 g miez ras de cocos
  • 250 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 lingurita praf de copt

glazura:

  • 250 g ciocolata alba
  • 50 ml lapte
  • 25 g unt
  • 50 g miez ras de cocos

ornare:

  • fructe, dupa preferinta
  • frunze de menta

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un vas, la foc mic, zahărul, miezul de cocos, laptele şi untul.

Amestecaţi pana la omogenizare si amestecul începe să clocotească.

Opriţi focul şi lasati sa se raceasca, incorporati, pe rând, gălbenuşurile, amestecând bine după fiecare.

Adaugati făina în care aţi adăugat praful de copt şi albuşurile bătute spumă.

Amestecaţi şi transferati compoziţia într-o tavă mare unsă şi tapetată. Coaceţi prajitura la foc potrivit. Scoateţi pe un platou, după ce s-a racit.

Pentru glazură, topiţi ciocolata, pusă într-un vas la foc mic, adăugaţi untul, laptele sj miezul de cocos.

Amestecaţi pana la omogenizare si incepe să se îngroaşe.

Turnaţi glazura peste prajitura, intindeţi uniform şi ornaţi cu fructe si frunze de mentă.

 

Desert

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Prajitura fructata cu ciocolata

Prajitura fructata cu ciocolata

Prajitura fructata cu ciocolata din: frisca, capsuni, alune, kiwi, banane, ciocolata, zahar, faina, oua, unt, ulei, praf de copt , gelatina. Ingrediente: 100 ml frişca bătută 200 g căpşune 200 g alune 2 kiwi 2-3 banane Pentru blatul maro: 100 g zahăr 150 g ciocolată 3 linguri cu făină 2 gălbenuşuri 4 albuşuri 50 g unt […]

 

Prajitura cu caise si branza

Prajitura cu caise si branza

Prajitura cu caise si branza din: faina, unt, zahar, oua, caise, branza, smantana, lamaie, vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 200 g zahăr 4 ouă 500 g caise 500 g brânză dulce 200 ml smântână dulce 1 lămâie mare esenţă de vanilie sare   Mod de preparare: Pentru blat, frământă un aluat din […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.