Ciorbă de dovlecei cu orez si smantana

Printeaza

Ciorbă de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, supa de pui, ceapa, ceapa verde, rosii, ardei grasi, marar, orez, galbenus, boia dulce, smantana, piper, sare, lamai.

Ingrediente:Ciorba_de_dovlecei_cu_orez_si_smantana

  • 5 dovlecei
  • 2 1/2 l supa de pui sau de vita
  • 3 cepe
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri orez
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita boia dulce
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper
  • 2 lamai sau otet

 

Mod de preparare:

Cureţi ardeii, dovleceii şi ceapa. Tai mărunt ceapa şi ardeii, iar dovleceii în cuburi mai mari. Speli ore­zul şi îl laşi să se înmoaie.

Pui la fiert ardeii, ceapa uscată şi dovleceii, în apa uşor sărată. Decojeşti roşiile şi le tai mărunt. Le pui în ciorbă după 5 minu­te, împreună cu orezul şi ceapa verde.

După alte 5 minute, mixezi gălbenuşul cu boiaua şi smântână, apoi adaugi câte puţină supă de legume.

Când legumele şi orezul sunt fierte, sărezi şi condi­mentezi după gust, apoi iei vasul de pe foc şi torni în fir subţire amestecul cu smântână.

Presari mărarul fin tocat şi păstrezi vasul acoperit 5 minute. Aduci porţiile la masă împreună cu sferturi de lămâie sau cu oţet, pentru ca fiecare să-şi acrească ciorba după gust.

Ciorbă de dovlecei cu orez si smantana

Ciorba_de_dovlecei_cu_orez_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.