Supa de rosii cu marar si orez
PrinteazaSupa de rosii cu marar si orez din: rosii, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, zahar, ardei gras, orez, faina, unt, smantana, marar, sare.
- 1 kg rosii bine coapte
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa
- 1 lingurita zahar
- 2 ardei grasi
- 1 lingura orez
- 1 lingurita faina
- 1 lingura unt
- 1/2 pahar smantana
- 1 lingurita marar tocat
- sare
Mod de preparare:
Speli roşiile, apoi le tai şi le pui la fiert cu 500 ml apă fierbinte. Când roşiile s-au înmuiat, le strecori prin sită. Cureţi şi speli legumele rămase. Dai pe răzătoarea mare morcovul şi rădăcina de pătrunjel. Tai mărunt ceapa. Le pui la fiert în 1 litru de apă.
Strecori supa de legume după 15 minute, adaugi roşiile pasate şi zeama în care au fiert, orezul spălat, ardeii tăiaţi în patru, sarea şi zahărul. încălzeşti untul într-o tigaie, presari făina şi omogenizezi, după care stingi cu 200 ml supă, pe care o torni treptat, ames¬tecând energic. Pui în supă acest rântaş, continuând fierberea circa 10 minute.
Iei vasul de pe foc şi presari mărarul tocat, înainte de a servi supa, o amesteci cu smântână.
Supa de rosii cu marar si orez
Pofta buna!