Tarta cu fasole verde si praz
PrinteazaTarta cu fasole verde si praz din: fasole verde, praz, mozzarella, sunca, rosii uscate, aluat de tarta, oua, smantana, piper, sare, patrunjel.
- 250 g fasole verde
- 2 fire praz
- 125 g mozzarella
- 100 g sunca
- 6 rosii uscate in ulei (de la borcan)
- 1 pachet aluat de tarta (congelat)
- 2 oua
- 250 ml smantana
- piper
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea verde şi păstăile se rup în bucăţi. Prazul se decojeşte şi se taie rondele.
Se opăresc toate într-o cantitate mare de apă cu sare cca 10 min.
Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se taie cuburi mozzarella şi şunca.
Se lasă să se scurgă roşiile şi se taie fâşii. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tort (0 26 cm) unsă, ridicând marginea de jur- împrejur.
Se repartizează pe blat fasole verde, praz, roşii, şuncă şi mozzarella.
Se bat ouăle cu smântână, sare şi piper; se toarnă acest amestec peste legume şi se coace tarta 25 min.
Se scoate apoi din cuptor şi se ornează cu parmezan ras, pătrunjel tocat şi coajă de lămâie.
Tarta cu fasole verde si praz
Pofta buna!