Ciorba de loboda si stevie
PrinteazaCiorba de loboda si stevie din: loboda verde si rosie, leustean, stevie, frunze de telina, zeama de varza acra, telina, morcovi, ceapa, oua, smantana, ulei, apa, sare, piper, legume deshidratate, quinoa.
- 4 legaturi de loboda verde si rosie
- cate 1 legatura leustean si stevie
- 1/2 legatura frunze de telina
- 1/4 l bors sau zeama de varza acra
- 1/2 telina
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 2 oua
- 200 g smantana
- 20 ml ulei
- 1 1/2 l apa
- sare
- piper
- optional, 1 lingura legume deshidratate si 2 linguri de quinoa
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi rădăcina de ţelină şi le dai pe răzătoarea mare. Toci mărunt ceapa curăţată, într-o cratiţă încăpătoare, încingi uleiul şi căleşti 2 minute ceapa, morcovii şi ţelina. Adaugi puţină apă fierbinte şi legumele deshidratate şi laşi să fiarbă la foc mic spre mediu, cel mult 1A oră. Dacă foloseşti boabele de quinoa pentru o supă mai consistentă, le adaugi şi pe acelea în oală.
Speli frunzele de lobodă, ştevia, le tai în fâşii late de 2 cm şi le pui în oală. După câteva minute, presari 1/2 din frunzele de leuştean şi de ţelină, toate tocate mărunt. Sărezi şi condimentezi după gust şi laşi ciorba să mai fiarbă încă 2 minute, apoi torni borşul fiert.
Baţi ouăle împreună cu un polonic de ciorbă, după care le torni încet în oală, amestecând. Stingi focul, adaugi smântână, apoi presari leuştean tocat.
Ciorba de loboda si stevie
Pofta buna!