Bouillabaisse, o supă robustă de pește, emblematică pentru bucătăria din Marsilia, este mai mult decât un simplu fel de mâncare – este o poveste a tradiției și inovației culinare. Istoria Bouillabaisse: O Simfonie Culinară din Marsilia Bouillabaisse își are originea în […]
Supă cu somon
PrinteazaSupă cu somon din: file de somon, morcovi, ceapa, radacina de pastarnac, telina, praz, cartofi, smantana, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, boabe de piper, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g file de somon
- 2 morcovi
- 1 ceapa mare
- 1 radacina de pastarnac
- 1 telina
- 100 g praz
- 3 cartofi mijlocii
- 200 g smantana grasa
- 3 catei de usturoi
- cate 1/2 legatura marar si patrunjel
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingurita boabe de piper
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi legumele, le speli şi le tai după preferinţă. Laşi ceapa întreagă şi o crestezi puţin, iar la sfârşit o vei scoate din supă.
Pui legumele la fiert în 2 litri de apă, împreună cu boabele de piper şi frunza de dafin.
Când legumele sunt aproape fierte, scoţi condimentele şi adaugi somonul tăiat în cubuleţe.
După aproximativ 5 minute, adaugi usturoiul şi smântână şi le laşi să dea într-un clocot.
Presari verdeaţa, iei vasul de pe foc şi acoperi vasul cu un capac, timp în care aromele se vor răspândi în toată masa de lichid.
După 5 minute, poţi să serveşti supa.
Supă cu somon
Pofta buna!
Supă de Varză Roșie – O Delicioasă Alegere pentru Iarnă
Supă de Varză Roșie – O Delicioasă Alegere pentru Iarnă din: varza rosie, cartofi, ceapa, morcovi, usturoi, supa, ulei de masline, chimen, sare, piper. Supa de varză roșie este o rețetă tradițională și sănătoasă, adorată de multe culturi din întreaga lume. Acest fel de mâncare savuros și hrănitor este potrivit pentru zilele reci de iarnă, […]
Pofta buna!