Carne de vita cu morcovi si cimbru

Printeaza

Carne de vita cu morcovi si cimbru din: carne de vita, morcovi, ceapa, vin rosu, unt, ulei, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Carne_de_vita_cu_morcovi_si_cimbru

  • un kilogram vita de gtit
  • 6 morcovi
  • 4 cepe medii
  • 100 ml vin rosu
  • 50 g unt
  • o lingurita ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu fund dublu se topeşte untul şi apoi se adaugă uleiul. Când s-a încins, se pune carnea şi se călesc cât să-şi schimbe culoarea, să se rume­nească uşor. Se pune ceapa tăiată peştişori şi se lasă să se înmoaie alături de carne.

După ce s-a înmuiat, se pune vinul, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă cimbrul şi se toarnă apă cât să acopere ingredientele. Se acoperă cratiţa şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 30 de minute. Apoi, se adaugă morcovii tăiaţi rondele mai late şi se continuă fierberea încă 90 de minute.

Se serveşte eventual cu piure de cartofi sau cu paste fierte.

Carne de vita cu morcovi si cimbru

Carne_de_vita_cu_morcovi_si_cimbru

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa incerc carnea de vita cu morcovi, sa vedem ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.