Tort cu frisca si capsuni

Printeaza

Tort cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, ulei, praf de copt, zahar vanilat, sare, capsuni, frisca, gem de capsune.

Ingrediente:Tort_cu_frisca_si_capsuni

pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • un praf de sare

pentru crema:

  • 500 g capsuni
  • 500 ml frisca
  • 1 borcan cu gem de capsune
  • 2-3 linguri de zahar pentru sirop

 

Mod de preparare:

Baţi spumă albuşurile cu sare, apoi pui zahărul, apa şi uleiul, adaugi gălbenuşurile, după care încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Pui compoziţia într-o formă de tort, unsă cu unt şi tapetată cu făi­nă şi o dai la cuptor timp de 40-45 de minute.

După ce s-a copt, laşi blatul să se răcească. Tai căpşunile şi păstrezi câteva întregi pentru ornat. Baţi frişca şi o pui la rece. Când blatul s-a răcit, îl tai în trei părţi. Aşezi prima foaie pe un platou şi o ungi cu jumă¬tate din cantitatea de gem, apoi pui frişcă.

Pui şi celelalte două foi de blat umplute cu căpşuni, frişca şi gemul rămas. Ultima foaie o însiropezi cu puţină apă amestecată cu zahăr, îmbraci tortul cu frişca rămasă şi îl ornezi cu căpşuni. Opţional, poţi folosi pentru decor 2-3 frunze de mentă. Laşi tortul la rece până în momentul servirii.

Tort cu frisca si capsuni

Tort_cu_frisca_si_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.