Ruladă de curcan cu busuioc
PrinteazaRuladă de curcan cu busuioc din: piept de curcan, sunca, cartofi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, busuioc.
- 400 g piept de curcan fara piele
- 4 felii sunca
- 500 g cartofi mici fierti in coaja
- 12 rosii cherry
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 4 fire de busuioc
Mod de preparare:
Se taie carnea în 8 bucăţi. Se taie feliile de şuncă pe lung şi se înfăşoară în ele bucăţile de carne; se prăjesc pe ambele feţe în 2 linguri de ulei încins.
Se aşază într-o tavă, se sărează şi se piperează. Se adaugă cartofii alături de carne şi se toarnă restul de ulei; se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 200 °C.
In timp ce stă la cuptor, se stropeşte periodic cu apă sau supă de pasăre. Cu cca 15 min. înainte de coacere, se aşază în tavă jumătăţi de roşii şi se coace în continuare fără capac. Se presară fâşii de busuioc şi se serveşte.
Ruladă de curcan cu busuioc
Pofta buna!