Vinete umplute la cuptor
PrinteazaVinete umplute la cuptor
- 1 kg vinete
- 7 ouă
- 200 g telemea sau caşcaval
- 200 g şuncă presată
- 6 roşii
- 250 ml ulei
- sare
- piper
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pui 6 ouă la fiert, apoi tai vinetele în două pe lungime, le scoţ miezul şi-l stropeşti cu zeamă de lămâie ca să rămână alb.
Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le tai mărunt. Toci miezul vinetelor, tai bucăţele şunca, dai caşcavalul pe râzătoare, apoi le amesteci pe toate cu oul crud şi ouăle fierte tăiate cubuleţe.
Adaugi puţin ulei, sare şi piper după gust, omogenizezi compoziţia şi umpli jumătăţile de vinete pregătite. Le aşezi apoi într-o tavă în care ai pus ulei şi le dai la cuptor pentru 15 minute.
Când sunt gata le presari cu verdeaţa tocată. Le poţi servi cu sos de roşii, smântână sau poţi presăra puţin caşcaval ras imediat după ce le scoţi din cuptor.
Vinete umplute la cuptor
Poftă bună!