Focaccia cu ceapa si usturoi
PrinteazaFocaccia cu ceapa si usturoi din: drojdie uscata, zahar, apa fierbinte, faina, sare, busuioc, ulei de masline, ceapa, usturoi.
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingurita zahar
- 300 ml apa fierbinte
- 450 g faina
- 2 lingurite sare
- 3 linguri busuioc
- 2 linguri ulei de masline
- 450 g ceapa rosie si alba taiata inele
- 4 catei de usturoi zdrobiti
Mod de preparare:
Se pun drojdia şi zahărul într-un bol şi se amestecă cu 100 ml de apă. Se lasă la fermentat într-un loc cald timp de 15 min; Se amestecă făina şi sarea într-un bol şi se adaugă amestecul de drojdie. Se pun jumătate din cantitatea de busuioc şi restul de apă şi se amestecă până se formează coca.
Se frământă timp de 4 minute. Se acoperă aluatul şi se lasă la crescut timp de 30 de minute; Intre timp, se încinge uleiul într-o tigaie şi se pun cepele şi usturoiul la prăjit timp de 5 min. Se acoperă tigaia şi se prăjeşte, până se caramelizează ceapa;
Se scoate coca din bol şi se frământă încă 1-2 minute. Se întinde aluatul pe forma tăvii. Blatul nu trebuie să aibă o înălţime mai mare de 6 mm; Se pun deasupra ceapa şi usturoiul călit şi se adaugă busuiocul rămas; Se coace în cuptor la o temperatură de 200° C. timp de 25-30 min.
Focaccia cu ceapa si usturoi
Pofta buna!
E buna, dar as renunta la usturoi