Paste cu carne de vitel
PrinteazaPaste cu carne de vitel din: ceapa verde, ardei gras, ulei, carne de vitel, supa de pasare, parmezan, sare, paste, unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper.
- 2 fire ceapa verde
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri ulei
- 500 g carne de vitel tocata
- 200 ml supa de pasare
- 50 g parmezan ras
- sare
- 20 bucati paste in forma de scoici
sos bechamel:
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 400 ml lapte
- 1 praf nucsoara macinata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa verde se toacă. Se curăţă ardeiul gras şi se taie cuburi pulpa. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa verde ,2 min. Se adauga carnea tocata şi se amestecă; se mai prăjeşte 4 min. Se toarnă supă, se adaugă ardei gras şi sare şi se lasă să mai fiarbă 15 min.
Se prepară sosul Bechamel: se topeşte untul şi se presară făină; se amestecă bine cu o lingură de lemn şi se prăjeşte 1 min. Se toarnă laptele şi se condimentează cu piper şi nucşoară; se dau în clocot amestecând încontinuu cu telul. Se bate în continuare pe foc, până ce se obţine un sos gros. Se înglobează în final 2/3 din cantitatea de parmezan ras.
Pastele se pun în apă clocotită cu sare şi se fierb al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Pe fundul formei de sufleu se toarnă sos Bechamel. Se umplu pastele cu carne şi se aşază pe stratul de sos; se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se coace preparatul 15 min. Apoi se îndepărtează folia şi se presară peste paste restul de parmezan; se lasă să se gratineze cca 4 min.
Paste cu carne de vitel
Pofta buna!