Roşii umplute cu orez şi mărar
PrinteazaRoşii umplute cu orez şi mărar din: rosii, orez, ceapa, ulei de masline, marar, sare, piper.
- 8 rosii medii
- 1 ceasca orez
- 1 ceapa medie
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile, tăiaţi-le „capace” în zona codiţei şi scobiţi-le ca să scoateţi partea cu seminţe.
Pudraţi-le în interior cu sare şi piper, într-o tigaie, încingeţi uleiul căliţi ceapa tocată mărunt, până devine sticloasă; apoi adăugaţi orezul (spălat şi bine scurs), sare, piper şi puţină apă.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic, cu capac, amestecând frecvent; când scade prea mult apa, mai adăugaţi câte puţin, până e bine fiert orezul.
Lăsaţi orezul să se răcească puţin, amestecaţi-1 cu mărar tocat şi umpleţi roşiile. Ornaţi cu mărar şi serviţi.
Pofta buna!