Salata cu cas de vaca, spanac si capsuni
PrinteazaSalata cu cas de vaca, spanac si capsuni din: spanac, capsuni, cas de vaca, gem de caspuni, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper.
- 300 g spanac proaspat
- 200 g capsuni
- 100 g cas de vaca
pentru vinegreta:
- 2 lingurite gem de capsuni
- 1 lingura otet balsamic
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepara mai intai vinegreta: intr-un castron se amesteca dulceata de capsuni cu otetul aromat si uleiul, batand cu telul pana ce se omogenizeaza. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se spala frunzele de spanac sub jet de apa rece si se tamponeaza cu prosoape de hartie.
Se indeparteaza cotoarele si frunzele se asaza in castornul mare de salata. Se taie jumatati capsunile si se zdrobeste casul cu furculita; se adauga ambele in castron. Se toarna cu grija vinegreta si se amesteca. Se serveste cu paine prajita.