Picior de miel a la grec
PrinteazaPicioar de miel a la grec din: picioare de miel, lamai, oregano, cartofi, ulei de masline, sare, piper.
- 4 picioare de miel (partea inferioara)
- 4-6 lamai
- 1 lingurita oregano
- 3-6 cartofi
- 1/2 cana ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dă drumul cuptorului să se încălzească la 200°C. Aşază într-o tavă (pref. teflon) picioarele de miel – pe care le-ai împănat bine cu usturoi – şi stoarce o lămâie pe toată suprafaţa cărnii. Freacă zdravăn apoi carnea cu lămâia stoarsă, înmuind-o şi în sucul scurs.
Dacă rămâne pulpă de lămâie pe suprafaţa cărnii, las-o. Presară pe carne oregano, sarea şi piperul. Adaugă uleiul şi pune tava în cuptorul încins timp de 5 minute – adaugă apoi şi cartofii tăiaţi mai mare.
Acoperă cu folie de aluminiu pentru primele 30 minute ca să se înăbuşe. Descoperă tava şi mai lasă aproximativ 45 de minute sa se rumeneasca.
Picior de miel a la grec
Pofta buna!