Paine cu rosii uscate
PrinteazaPaine cu rosii uscate din: drojdie, apa fierbinte, zahar, faina, sare, busuioc uscat, bulion, rosii uscate, ulei de masline.
- 7 g drojdie uscata
- 300 ml apa fierbinte
- 1 lingurita zahar
- 450 g faina
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite de busuioc uscat
- 2 lingurite bulion
- 12 rosii uscate
- 1 lingurita ulei de masline
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia, zahărul şi 100 ml de apă şi se lasă într-un loc călduţ să fermenteze timp de 15 min.; Puneţi făina şi sarea într-un bol, faceţi o gaură în mijloc şi adăugaţi busuiocul, compoziţia de drojdie, bulionul şi jumătate din cantitatea de apă rămasă;
Cu o lingură de lemn amestecaţi făina cu ingredientele adăugate şi turnaţi treptat restul de apă până când se formează coca; Scoateţi coca pe unpat de făină şi frământaţi timp de 5 min. Acoperiţi şi lăsati-o într-un loc călduţ până cand îşi dublează masa;
Scoateţi aluatul şi adăugaţi roşiile. Frământaţi până când se integrează în compoziţie; Puneţi coca într-o tavă unsă cu ulei şi lăsaţi să crească timp de 30-40 de min., până când îşi dublează masa din nou. Puneţi pâinea în cuptorul încins şi lăsaţi să coacă timp de 30-35 minute la o temperatură de 190° C.
Paine cu rosii uscate
Pofta buna!