Desert cu migdale si caspuni
PrinteazaDesert cu migdale si caspuni din: lapte, businca de vanilie, zahar, frisca, capsuni, menta, unt, ou, lichior de migdale, faina, migdale.
pentru fursecuri cu migdale:
- 125 g unt
- 1/2 ceasca zahar
- 1 ou
- 2 linguri lichior de migdale
- 300 g faina
- 100 g migdale macinate
Mod de preparare:
Se prepară mai întâi fursecurile: se încinge cuptorul la 190 °C.
Se bate untul cu zahăr şi se înglobează apoi oul şi lichiorul; se adaugă treptat făina şi migdalele şi se omogenizează.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt si se asază cu linguriţa porţii de aluat, la distanţă de 3 cm unele de altele.
Se coc la cuptor cca 8 min., apoi se lasă să se răcească.
Se prepară o budincă de vanilie din praful din plic şi lapte, conform indicaţiilor de pe ambalaj
. Se acoperă cu folie transparentă cât timp se răceşte, pentru a nu se forma pojghiţă la suprafaţă.
Apoi se dă la frigider. Când se răceşte bine, se scoate din frigider şi se înglobează frişca bătută.
Se spală căpşunile, se şterg şi se taie felii. In cupe se repartizează straturi alterenative de fursecuri, căpşuni şi cremă.
Se dau cupele la frigider. Inainte de servire se decorează cu căpşuni şi frunze de mentă. Se presară deasupra zahăr pudră.
Desert cu migdale si caspuni
Pofta buna!