Frigarui Kebap din carne de berbecut
PrinteazaFigarui Kebap din carne de berbecut din: pulpa de berbecut, ceapa, usturoi, miere, menta, bulion, sare, piper, cumin, seminte de coriandru, pasta de harissa, ulei, ridichi, ceapa rosie, usturoi, otet de vin rosu, zahar fin, iaurt, inimi de salata verde. Dacă se folosesc ţepuşe din lemn pentru frigărui, acestea se vor lăsa la înmuiat cca 2 ore în apa rece înainte de a fi folosite, pentru a nu risca să se arda pe gratar.
- 500 g pulpe de berbecut tocata
- 1 ceapa rasa
- 3 catei de usturoi tocati
- 2 linguri miere
- 1 lingura cu varf de menta tocata
- 1 lingura bulion
- sare
- piper
- 2 linguri cumin
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 2 lingurite pasta de harissa
- ulei
sos:
- 1 legatura ridichi
- 1 ceapa rosie curatata si rasa
- 1 catel de usturoi decojit si pisat
- 1 lingura otet de vin rosu
- 1 lingurita zahar fin
- 150 g iaurt
in plus:
- 4 inimi salata verde
Mod de preparare:
Se frământă carnea tocată cu ceapă, usturoi, miere, mentă, bulion, sare şi piper. Cuminul şi coriandrul se pisează împreună în acelaşi mojar şi se adaugă la carne, împreună cu pasta harissa; se frământă.
Se împarte compoziţia în 8-12 porţii egale şi, cu mâinile umede, se învelesc ţepuşele de frigărui într-un strat gros de pastă de carne; se presează bine. Frigăruile kebap se frig într-o tigaie-grill unsă cu ulei cca 10 min., de jur-împrejur. Apoi se aşază pe grătarul de exterior, pe cărbunii mediu încinşi şi se mai frig 12 min. întorcându-se la fiecare 2 min.
Se amestecă ridichile rase cu ceapa şi usturoiul tocate. Se dizolvă zahărul în oţet, se înglobează iaurtul, bătând cu telul şi se toarnă peste ridichi; se sărează, se piperează, se amestecă şi se dă la fri¬gider. Frigăruile kebap se servesc cu salată verde şi sos de ridichi, acompaniate de lipie.
Frigarui Kebap din carne de berbecut
Pofta buna!
Sa-mi prepari si mie o frigarui kebap 😉