Placinta cu spanac si branza

Printeaza

Placinta cu spanac si branza din: faina, ou, ulei de masline, sare, spanac, telemea de vaca, ceapa, unt, oua, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_cu_spanac_si_branza

foi:

  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 15 ml ulei de masline
  • 150 ml apa
  • 1/2 lingurita sare

umplutura:

  • 1 kg spanac proaspat
  • 250 g telemea vaca
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecaţi într-un castron făina cu oul, uleiul, sarea şi apa. Frământaţi bine aluatul. Căliţi spanacul cu ceapa tocată, în unt, 3-4 minute la foc mic.

Ungeţi o tavă de aragaz cu unt. Intindeţi aluatul în 2 foi subţiri cât tava, ungeţi-le cu unt topit şi puneţi o foaie în tavă.

Puneţi peste aceasta brânza rasă amestecată cu spanacul şi pătrunjelul tocat. Acoperiţi cu cea de a doua foaie de aluat. Ungeţi foaia de deasupra cu ou bătut.

Inţepaţi foaia de aluat din loc în loc şi puneţi plăcinta la cuptor pentru 30 de minute.

Placinta cu spanac si branza

Placinta_cu_spanac_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.