Placinta cu spanac si branza
PrinteazaPlacinta cu spanac si branza din: faina, ou, ulei de masline, sare, spanac, telemea de vaca, ceapa, unt, oua, patrunjel, sare, piper.
foi:
- 300 g faina
- 1 ou
- 15 ml ulei de masline
- 150 ml apa
- 1/2 lingurita sare
umplutura:
- 1 kg spanac proaspat
- 250 g telemea vaca
- 1 ceapa
- 2 linguri unt
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecaţi într-un castron făina cu oul, uleiul, sarea şi apa. Frământaţi bine aluatul. Căliţi spanacul cu ceapa tocată, în unt, 3-4 minute la foc mic.
Ungeţi o tavă de aragaz cu unt. Intindeţi aluatul în 2 foi subţiri cât tava, ungeţi-le cu unt topit şi puneţi o foaie în tavă.
Puneţi peste aceasta brânza rasă amestecată cu spanacul şi pătrunjelul tocat. Acoperiţi cu cea de a doua foaie de aluat. Ungeţi foaia de deasupra cu ou bătut.
Inţepaţi foaia de aluat din loc în loc şi puneţi plăcinta la cuptor pentru 30 de minute.
Placinta cu spanac si branza
Pofta buna!