Parjoale cu salata
PrinteazaParjoale cu salata din: ceapa, piept de pasare, ou, patrunjel, sare, piper, rosii cherry, paine ciabatta, masline, ulei de masline, usturoi, aceto balsamico alb.
- 1 ceapa
- 400 g piept de pasare tocat
- 1 ou
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
salata:
- 400 g rosii cherry
- 2 cepe rosii
- 1 paine ciabatta
- 150 g masline verzi
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1,5 linguri aceto balsamico alb
Mod de preparare:
Se framanta carnea cu ceapa tocata, ou, sare, piper si patrunjel. Se da la frigider 30 de minute. Cu mainile umede, se modeleaza bilute din acest amestec, se unge cu ulei si se asaza pe gratarul mediu de incins 25 de minute.
Se întorc în tot acest timp, cu ţepuşa, ca să se coacă uniform. Pentru salată, se taie roşiile jumătăţi şi se amestecă într-un castron cu ceapa tăiată semiluni. Se adaugă măslinele şi se amestecă. Se taie pâinea cu- buleţe şi se prăjeşte fără adaos de grăsime, apoi se toarnă 1 lingură ulei.
Se prepară un dressing din restul de ulei, usturoi pisat şi oţet balsamic. Se repartizează salata în boluri şi se stropeşte cu dressing. Se serveşte cu pârjoale şi crutoane.
Parjoale cu salata
Pofta buna!