Chiftelute de cartofi cu crenvurşti

Printeaza

Chiftelute de cartofi cu crenvurşti din: cartofi, crenvursti, unt, cascaval, galbenusuri, oua, patrunjel, malai, faina, nucsoara, pesmet, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Chiftelute_de_cartofi_cu_crenvursti

  • 1 kg cartofi
  • 100 g crenvursti
  • 1 lingura unt
  • 80 g cascaval
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • cate 3 linguri malai si faina
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 4-5 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Decojeşti cartofii, îi tai în cuburi şi îi fierbi. Intre timp, cureţi crenvurştii de învelişul necomestibil, îi tai în cubuleţe şi îi căleşti puţin, în untul încins. Scurgi cartofii fierţi, îi zdrobeşti şi îi laşi să se răcească.
Adaugi apoi crenvurştii prăjiţi, gălbenuşurile, nuc¬şoara, caşcavalul ras fin, pătrunjel fin tocat, piper şi sare după gust.

Cu mâna umedă, faci chifteluţe pe care le aplatizezi, le treci prin amestecul de făină cu mălai, apoi prin ouăle bătute cu sare şi piper şi la urmă prin pesmet. Prăjeşti chifteluţele în baie de ulei încins şi le scoţi pe şervete absorbante.

Chiftelute de cartofi cu crenvurşti

Chiftelute_de_cartofi_cu_crenvursti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.