Chiftelute de cartofi cu crenvurşti
PrinteazaChiftelute de cartofi cu crenvurşti din: cartofi, crenvursti, unt, cascaval, galbenusuri, oua, patrunjel, malai, faina, nucsoara, pesmet, sare, piper, ulei.
- 1 kg cartofi
- 100 g crenvursti
- 1 lingura unt
- 80 g cascaval
- 2 galbenusuri
- 2 oua
- 1 legatura patrunjel
- cate 3 linguri malai si faina
- 1 varf de cutit nucsoara
- 4-5 linguri pesmet
- sare
- piper
- 100 ml ulei
Mod de preparare:
Decojeşti cartofii, îi tai în cuburi şi îi fierbi. Intre timp, cureţi crenvurştii de învelişul necomestibil, îi tai în cubuleţe şi îi căleşti puţin, în untul încins. Scurgi cartofii fierţi, îi zdrobeşti şi îi laşi să se răcească.
Adaugi apoi crenvurştii prăjiţi, gălbenuşurile, nuc¬şoara, caşcavalul ras fin, pătrunjel fin tocat, piper şi sare după gust.
Cu mâna umedă, faci chifteluţe pe care le aplatizezi, le treci prin amestecul de făină cu mălai, apoi prin ouăle bătute cu sare şi piper şi la urmă prin pesmet. Prăjeşti chifteluţele în baie de ulei încins şi le scoţi pe şervete absorbante.
Chiftelute de cartofi cu crenvurşti
Pofta buna!