Ceafa de porc cu sos picant

Printeaza

Ceafa de porc cu sos picant din: ceafa de porc, untura, ardei grasi, ceapa, rosii, ulei, patrunjel, capere, sare, piper.

Ingrediente:Ceafa_de_porc_cu_sos_picant

  • 4 bucati ceafa de porc de circa 150 g fiecare
  • 2 linguri untura sau untdelemn
  • 2 ardei grasi verzi
  • 1 ceapa mare
  • 4 rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura patrunjel
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi ardeii, apoi îi tai fâşii late. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Speli roşiile, apoi le opăreşti un minut în apă clocotită şi le decojeşti imediat ce se răcesc, după care le tai în felii mari. Incingi uleiul, căleşti pentru 5 minute ardeiul gras şi ceapa, apoi adaugi roşiile şi le mai căleşti 5 minute.

Speli pătrunjelul, îl toci mărunt şi-l amesteci cu mugurii de capere şi restul de legume. Condimentezi cu piper şi sărezi sosul după gust. Speli carnea, o usuci între prosoape de bucătă­rie curate, apoi înăbuşi feliile câte 4 minute pe fie­care parte, în untură încin­să, adăugând câte puţină apă.

Când carnea s-a pătruns, condimentezi friptura cu sare şi piper după gust.

Ceafa de porc cu sos picant

Ceafa_de_porc_cu_sos_picant

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.