Paste Carbonara din: paste, bacon, oua, parmezan, pecorino romana, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă simplă de paste carbonara este un deliciu clasic al bucătăriei italiene. Combinația cremoasă de ou, brânză și bacon crocant creează un sos bogat și satisfăcător pentru pastele al dente. Ingrediente: 200g de paste (spaghetti sau fettuccine) 100g de […]
Ciorbă de berbecuţ
PrinteazaCiorba de berbecut cu: fasole verde, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ceapa, morcov, dovlecel, ulei, bors, sare, piper, coriandru, frunze de telina.
Ingrediente:
- 600 g carne de berbecuţ
- 300 g fasole verde
- doi ardei graşi
- 4 roşii
- o lingură cu pastă de tomate
- o ceapă
- un morcov
- un dovlecel
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 500 ml borş
- sare
- piper
- coriandru
- frunze de ţelină
Mod de preparare:
Ciorbă de berbecuţ: Ceapa se curăţă de foi şi, după ce s-a spălat, se toacă mărunt. căleşte în uleiul încins împreună cu ardeii tăiaţi julien şi carnea de berbecuţ tăiată bucăţi mai mici. Se lasă circa zece minute, apoi se adaugă dovlecelul tăiat felii şi morcovul tăiat cubuleţe.
călesc încă cinci minute, se pune fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici şi se mai lasă cinci minute.
aşază toată compoziţia într-o oală cu trei litri de apă, se condimentează şi se fierbe până ce carnea şi legumele s-au înmuiat.
Se adaugă roşiile date prin râzătoare şi borşul în care s-a dizolvat pasta de tomate.
fierbe încă zece minute, se presară frunze de ţelină sau coriandru tocat şi se serveşte imediat.
Pofta buna!
Paste Carbonara – reteta simpla