Bors de sfecla cu ceapa verde din: sfecla, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ardei, cartofi, ulei, bors, sare, ceapa verde. Ingrediente: 2 rădăcini sfeclă 2 cepe 2 morcovi o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 3-4 cartofi 4 linguri ulei 500 ml borş sare 3-4 fire ceapă […]
Bors de verdeturi cu orez
PrinteazaBors de verdeturi cu orez din: verdeturi, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, cimbru, orez, bors, leustean, sare.
- 6-7 legaturi verdeturi: loboda, stevie, leurda
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 lingurita cimbru
- 50 g orez
- 1 l bors
- 1 legatura leustean
- sare
Mod de preparare:
Căliţi într-o oală, în ulei, ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
După 1 -2 minute, adăugaţi zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe.
Căliţi 5 minute la foc mic, apoi adăugaţi 4 litri de apă.
Când apa începe să fiarbă în clocot, puneţi verdeţurile spălate în 2-3 ape şi tocate mai mare.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic 20 de minute, apoi puneţi orezul şi cimbrul, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi să fiarbă 15 minute.
La final puneţi borşul fiert separat, leuşteanul tocat şi lăsaţi să mai dea în 2-3 clocote.
Bors de verdeturi cu orez
Pofta buna!
Bors cu perisoare de pui din: carne tocata, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, morcov, fasole, rosii, bors, sare. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel o ceapă mică 2 căţei usturoi 75 g pesmet un ou 100 g paste 1/2 legătură mărar un morcov 200 g fasole păstăi congelată 4-5 roşii mici 2 cuburi concentrat […]
Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci
Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci + 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare Mod de […]
Pofta buna!