Frigarui cu rinichi din: rinichi, slanina afumata, morcovi, sare, piper, ulei, verdeata, rosie, frunza de dafin. Ingrediente: 500 g rinichi 100 g slanina afumata 2 morcovi fierti sare piper ulei verdeata tocata 1 rosie frunze de dafin Mod de preparare: Curăţaţi rinichii de grăsime, îi tăiaţi în două, îi ţineţi în apă cu oţet […]
Frigarui de broccoli cu sunca si piure
PrinteazaFrigarui de broccoli cu sunca si piure din: cartofi, morcovi, sare, chimen, broccoli, sunca, cascaval, ulei, lapte, ceapa verde.
- 700 g cartofi
- 4 morcovi
- sare
- chimen
- 500 g broccoli
- 200 g sunca (bcata intreaga, nefeliata)
- 100 g cascaval
- 1-2 linguri ulei
- 100 ml lapte cald
- ceapa verde
Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala si se taie cuburi. Se curata morcovii si se taie bucatele.
Se asaza intr-o oala, cu cartofii si se toarna apa, ca sa ii acopere. Se adauga sare si chimen si se fierb circa 20 de minute.
Se despart bucheţele mari de broccoli (cât să poată fi înfipte pe ţepuşă) şi se spală sub jet de apă.
Se toarnă puţină apă într-o oală, se aşază deasupra dispozitivul pentru fiert la aburi (sau o simplă sită, bine fixată) şi se aşază broccoli.
Se acoperă oala cu un capac şi se fierbe broccoli la aburi 6 min. Se scot apoi bucheţelele şi se lasă să se răcească.
Se încinge cuptorul la 185 °C. Se taie şunca în cuburi de mărimea bucheţelelor de broccoli.
Se rade caşcavalul pe răzătoarea mare. Se tapetează o tavă cu hartie de copt. Pe 4 ţepuşe de lemn se înfigialternativ cuburi de şuncă şi bucheţele de boccoli. S
e aşază pe tavă şi se presară caşcaval ras. Se coc cca 7 min., până ce se tapeşte caşcavalul.
Se scurg morcovii şi cartofii şi se pasează cu laptele şi uleiul; se sărează. Piureul se serveşte în boluri, alături de frigărui, ornat cu rondele de ceapă verde.
Frigarui de broccoli cu sunca si piure
Pofta buna!
Pofta buna!