Pilaf din carne de gasca
PrinteazaPilaf din carne de gasca
- 1 gască 3,500 kg
- 300 g orez
- 1 kg bureţi de fag
- 30 g hrean
- 1 lingură oţet
- sare
- piper boabe
- zahăr
- cimbru
- 150 g unt
- 2 cepe
Mod de preparare:
Gîsca se spală bine şi se pune la fiert cu 1 ceapă, sare, piper boabe şi cimbru. După ce a fiert circa 2 ore se dă deoparte.
Se face pilaf din orez, unt, ficatul şi pipota tăiate felii, ceapă tocată şi 3/4 1 supă de gîscă. Cind este gata pilaful,se pune pe platou şi peste el se pune gasca tranşată .
Bureţii sotaţi întregi se aşază în jurul platoului. Sosul se face din 40 g unt care se pune în tigaie, cu 1 lingură făină şi cînd începe să se coloreze se stinge cu supă de gască cu care se fierbe 4-5 minute şi se termină cu hrean ras, oţet, zahăr, sare şi 1 lingură smantană.
Sosul se serveşte numai separat.
Pofta buna!
A iesit bun pilaful cu gasca?