Bruschete cu Dovlecei și Mozzarella din: paine, dovlecei, mozzarella, usturoi, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc. Reprezintă o combinație perfectă între simplitatea ingredientelor și rafinamentul gustului, oferind o experiență culinară deosebită. Acest antreu sau snack rapid și ușor de preparat îmbină textura crocantă a pâinii prăjite cu prospețimea dovleceilor și cremozitatea mozzarellei, creând […]
Dovlecei umpluti cu sunca presata
PrinteazaDovlecei umpluti cu sunca presata din: dovlecei, unt, rosii, sunca presata, porumb dulce, cascaval, usturoi, sare, piper, ulei.
- 4 dovlecei de dimensiune mijlocie
- 80 g unt
- 4 rosii
- 250 g sunca presata sau piept de pasare fiert
- 150 g pourmb dulce din conserva
- 200 g cascaval
- 4 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura ulei pentru tava
Mod de preparare:
Alegi dovlecei proaspeţi şi tineri, cărora le îndepărtezi cartele şi îi tai în jumătate, pe lungime.
Le îndepărtezi miezul astfel încât să rămână pereţi groşi de 6-7 mm.
Aşezi dovleceii într-o tavă unsă cu ulei. în fiecare dovlecel pui cubuleţe de unt, un strat de roşii tăiate în felii, usturoiul curăţat şi zdrobit cu sare, cubuleţe de şuncă presată şi boabe de porumb dulce.
Presari deasupra caşcaval ras şi piper. Ii coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pen¬tru 30 de minute şi îi consumi imediat, lângă o salată de sezon.
Dovlecei umpluti cu sunca presata
Pofta buna!
Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete
Dovlecei la tigaie cu usturoi și ierburi proaspete din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, usturoi, menta, patrunjel, cimbru, sare, piper, suc de lamaie. Ingrediente: 2 dovlecei medii, tăiați în felii subțiri 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 3 căței de usturoi, tocați fin O mână de ierburi proaspete (mentă, pătrunjel, cimbru), tocate […]
Dovlecei la tigaie cu ierburi aromatice
Dovlecei la tigaie cu ierburi aromatice din: dovlecei, ulei de masline, usturoi, cimbru, oregano, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei medii 2 linguri de ulei de măsline 2 căței de usturoi (opțional) 1 linguriță de cimbru uscat 1 linguriță de oregano uscat Sare și piper după gust Mod de preparare: Spălați și tăiați capetele […]
Pofta buna!
Nu-mi place reteta asta de dovlecei