Prajitura cu mac si marmelada
PrinteazaPrajitura cu mac si marmelada din: mac, lapte, unt, zahar, faina, praf de copt, oua, suc de portocala, coaja de portocala, albusuri, nuca, cacao, marmelada.
pentru aluat:
- 50 g mac
- 185 ml lapte
- 200 g unt
- 170 g zahar
- 270 g faina
- un plic praf de copt
- 3 oua
- 125 ml suc de la o portocala
- coaja rasa de portocala
pentru crema:
- 7 albusuri
- 250 g zahar
- 150 g nuca macinata
- 3 linguri cacao
pentru decor:
- 200 g marmelada sau gem de prune
Mod de preparare:
Pentru aluat, într-un vas se pun laptele şi semineţele de mac. Se lasă aşa. Se amestecă untul cu zahărul până ce se obţine o compoziţie cremoasă, se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare ou.
Se adaugă făina în ploaie si apoi praful de copt. Se strecoară sucul de portocală si se adaugă în aluat. Se toarnă laptele amestecat cu macul si coaja de portocală, se amestecă bine si se pune aluatul într-o tavă unsă si tapetată cu făină. Se dă la cuptor pentru 55 de minute si se lasă apoi să se răcească.
Pentru cremă, albuşurile si zahărul se bat la bain-marie si, după ce s-a obţinut o spumă cremoasă, se adaugă nucile si cacaua. Se amestecă si se ia de pe foc.
Blatul răcit se taie în două, se asază o parte într-o tavă, se întinde crema si se acoperă cu a doua foaie. Marmelada se topeşte la foc mic cu o lingură-două de apă si se toarnă rapid peste prăjitură. Se lasă de pe o zi pe alta.
Prajitura cu mac si marmelada
Pofta buna!