Prajitura cu mac si marmelada

Printeaza

Prajitura cu mac si marmelada din: mac, lapte, unt, zahar, faina, praf de copt, oua, suc de portocala, coaja de portocala, albusuri, nuca, cacao, marmelada.

Ingrediente:Prajitura_cu_mac_si_marmelada

pentru aluat:

  • 50 g mac
  • 185 ml lapte
  • 200 g unt
  • 170 g zahar
  • 270 g faina
  • un plic praf de copt
  • 3 oua
  • 125 ml suc de la o portocala
  • coaja rasa de portocala

pentru crema:

  • 7 albusuri
  • 250 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 3 linguri cacao

pentru decor:

  • 200 g marmelada sau gem de prune

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, într-un vas se pun laptele şi semineţele de mac. Se lasă aşa. Se amestecă untul cu zahărul până ce se obţine o compoziţie cremoasă, se adaugă ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare ou.

Se adaugă făina în ploaie si apoi praful de copt. Se stre­coară sucul de portocală si se adaugă în aluat. Se toarnă laptele amestecat cu macul si coaja de portocală, se amestecă bine si se pune aluatul într-o tavă unsă si tapetată cu făină. Se dă la cuptor pentru 55 de minute si se lasă apoi să se răcească.

Pentru cremă, albuşurile si zahărul se bat la bain-marie si, după ce s-a obţinut o spumă cremoasă, se adaugă nucile si cacaua. Se amestecă si se ia de pe foc.

Blatul răcit se taie în două, se asază o parte într-o tavă, se întinde crema si se acoperă cu a doua foaie. Marmelada se topeşte la foc mic cu o lingură-două de apă si se toarnă rapid peste prăjitură. Se lasă de pe o zi pe alta.

Prajitura cu mac si marmelada

Prajitura_cu_mac_si_marmelada

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.