Linte cu legume

Printeaza

Linte cu legume din: linte neagra, supa de legume, vata, sare, rosii cherry, ardei gras, ulei, ceapa, coaja de lamaie, verdeata, cas.

Ingrediente:Linte_cu_legume

  • 500 g linte neagra
  • supa de legume
  • 1 vanata
  • sare
  • 200 g rosii cherry
  • 1 ardei rgas verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 priza coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri verdeata tocata (ceapa verde, patrunjel)
  • 120 g cas

 

Mod de preparare:

Lintea se lasă la înmuiat cca 5 ore în apă rece. Apoi se scurge şi se aşază într-o oală, turnând peste ea suficientă supă ca să o acopere complet. Se fierbe 10 min. la foc mij­lociu. Se lasă să se răcească.

Se spală vânătă, se curăţă, se taie bucăţi şi se sărează. Se lasă să se odihnească puţin pe o farfurie.

Apoi se spală şi se şterge. Se curăţă ardeii graşi de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie fâşii.

Se taie ceapa în 6. Se adaugă la linte coaja de lămâie rasă. Se amestecă legumele cu 1 lingură de verdeaţă.

Pe o bucată de hârtie de copt se reparti­zează lintea, deasupra se aşază legumele, se sărează, se piperează şi se toarnă 1 lingură de ulei. Se împachetează şi se fixează cu câr­lige de lemn.

Se aşază pachetul într-o tavă. Se încinge cuptorul la 210 °C şi se coace preparatul cca 17-20 min. Se aşază pe o far­furie şi se deschide cu grijă (atenţie la aburul fierbinte!).

Se presară brânză şi verdeaţă şi se toarnă restul de ulei.

Linte cu legume

Linte_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.