Linte cu legume
PrinteazaLinte cu legume din: linte neagra, supa de legume, vata, sare, rosii cherry, ardei gras, ulei, ceapa, coaja de lamaie, verdeata, cas.
- 500 g linte neagra
- supa de legume
- 1 vanata
- sare
- 200 g rosii cherry
- 1 ardei rgas verde
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri ulei
- 2 cepe
- 1 priza coaja de lamaie rasa
- 2 linguri verdeata tocata (ceapa verde, patrunjel)
- 120 g cas
Mod de preparare:
Lintea se lasă la înmuiat cca 5 ore în apă rece. Apoi se scurge şi se aşază într-o oală, turnând peste ea suficientă supă ca să o acopere complet. Se fierbe 10 min. la foc mijlociu. Se lasă să se răcească.
Se spală vânătă, se curăţă, se taie bucăţi şi se sărează. Se lasă să se odihnească puţin pe o farfurie.
Apoi se spală şi se şterge. Se curăţă ardeii graşi de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie fâşii.
Se taie ceapa în 6. Se adaugă la linte coaja de lămâie rasă. Se amestecă legumele cu 1 lingură de verdeaţă.
Pe o bucată de hârtie de copt se repartizează lintea, deasupra se aşază legumele, se sărează, se piperează şi se toarnă 1 lingură de ulei. Se împachetează şi se fixează cu cârlige de lemn.
Se aşază pachetul într-o tavă. Se încinge cuptorul la 210 °C şi se coace preparatul cca 17-20 min. Se aşază pe o farfurie şi se deschide cu grijă (atenţie la aburul fierbinte!).
Se presară brânză şi verdeaţă şi se toarnă restul de ulei.
Linte cu legume
Pofta buna!