Zarzavat pentru ciorba din: rosii, ardei gras, ardei capia, telina, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: 3 kg roşii 2 kg ardei gras 1 kg ardei capia frunze de ţelină mărar şi pătrunjel sare Mod de preparare: Se spală legumele, se curăţă şi se taie cubuleţe. Frunzele se spală, se toacă mărunt şi se amestecă cu legumele. […]
Zarzavat uscat pentru ciorba
PrinteazaZarzavat uscat pentru ciorba
Mod de preparare:
În cantităţi mari, zarzavatul se usucă în cuptoare anume de uscat.
Pentru trebuinţele casei se poate, cu oarecare grijă, usca şi pe grătare în cuptorul maşinii.
Morcovii se aleg din varietăţile cu rădăcina mică, care sunt mai fragezi şi mai dulci.
Se rad, se spală şi se taie felii subţiri. Se opăresc cu apă clocotită, fără să mai stea pe maşină, se scurg şi se aşazâ pe grătare de sârmă, anume împletită.
Se introduc în cuptor când focul este aproape stins (temperatura cuptorului să nu fie mai mare, de 60-70 °C) şi se ţin până s-a răcit cuptorul.
A doua zi se mai bagă la cuptor, la aceeaşi temperatură, iar între timp se ţin într-un loc curat şi bine aerisit.
Morcovii uscaţi se păstrează în săculeţe de pânză. Ţelina, pătrunjelul şi păstârnacul se usucă la fel cu morcovul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Zarzavat pentru ciorba la borcan
Ciorba de pui cu zarzavat si patrunjel
Ciorba de pui cu zarzavat si patrunjel din: pui , pătrunjel verde, untură, făină, suc de lămâie, zarzavat, sare. Ingrediente: 1 pui cărnos, de mărime mijlocie 1/2 legătură de pătrunjel verde 50 g untură 20 g făină 1 linguriţă de suc de lămâie 120 g zarzavat sare Mod de preparare: Puiul se tranşează şi se […]
Pofta buna!
Eu folosesc mult zarzavat la ciorbe. Suna fana ciorbe 🙂