Şarlotă cu vanilie şi ananas

Printeaza

O reteta delicioasa de sarlota cu: lapte dulce, frisca, zahar, zahar vanilat, ananas, nuca, cacao, biscuiti amaretti, scortisoara, oua, gelatina, sare.

Ingrediente:

  • 500 ml lapte dulce
  • 500 ml frişcă
  • 200 g zahăr tos
  • 4 pliculeţe zahăr vanilinat
  • o conservă ananas
  • 150 g miez de nucă
  • două linguri cu cacao
  • 200 g biscuiţi amaretti
  • o linguriţă cu scorţişoară
  • 3 ouă
  • 20 g gelatină alimentară
  • sare

 

Mod de preparare:

Ananasul se scoate din cutie, se toacă mărunt sau se pasează şi se pune într-o stre­curătoare. Miezul de nucă se toacă mărunt sau se macină.

Gelatina se pune la înmuiat în puţin lapte rece, apoi se dizolvă pe foc la bain-marie, dar fără să se fiarbă. Laptele dulce rămas se toarnă într-o oală împreună cu frişca şi ouăle, zahărul tos şi sare după gust.Se adaugă cacaua şi scor­ţişoara, se fierbe totul la bain- marie până se încheagă, amestecând cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi se amestecă şi cu gelatina.

Zahărul vanilinat se arde într-o tavă, se întinde pe tot fundul tăvii, se toarnă jumătate din şarlotă, se aşază deasupra pasta de ananas şi se adaugă restul de şarlotă. Se lasă să se răcească, apoi se introduce la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.