Tort de morcovi vanilat
PrinteazaTort de morcovi vanilat din: faina, ulei, zahar, oua, vanilie, morcovi, praf de copt, scortisoara, sare, zahar pudra, unt, crema de branza, vanilie, miez de nuca.
pentru blat:
- 625 g faina
- 250 ml ulei
- 500 g zahar
- 4 oua
- 5 ml vanilie
- 750 g morcovi rasi, scursi
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- un praf sare
pentru crema:
- 625 g zahar pudra
- 125 g unt moale
- 250 g crema de branza
- 5 ml vanilie
pentru decor:
- miez de nuca intreg
Mod de preparare:
Pentru blat, se amestecă întâi ingredientele uscate şi, separat, uleiul, zahărul, ouăle şi vanilia. Ingredientele uscate se amestecă întâi cu acelea lichide şi apoi se adaugă morcovii raşi. Se toarnă aluatul obţinut într-o formă rotundă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace 50 de minute.
Pentru cremă, se mixează untul moale cu brânza şi apoi se adaugă puţin câte puţin zahărul şi vanilia. Se continuă baterea până la obţinerea unei creme spumoase.
Blatul se taie în două, se umple cu o treime a cremei vanilate iar restul se pune deasupra. Se aşază miezii de nucă (eventual uşor rumeniţi în cuptor) şi se dă tortul la rece pentru 4 ore.
Tort de morcovi vanilat
Pofta buna!