Reteta prajitura cu struguri
PrinteazaReteta prajitura cu struguri
- 300 g făină
- 250 g zahăr
- 150 g smântână
- 120 g margarină
- 2 ouă
- 1 linguriţă rasă de bicarbonat
- 1/2 lămâie
- 1 kg struguri
Mod de preparare:
Freci zahărul cu margarina până se topeşte, apoi adaugi ouăle bătute şi amesteci în continuare. Pui apoi coaja şi zeama de lămâie, adaugi treptat smântână şi omogenizezi compoziţia.
Cerni făina cu bicarbonatul, apoi le adaugi în compoziţia pregătită şi amesteci. Speli apoi strugurii, culegi boabele de pe ciorchine şi le laşi deoparte. Ungi o tavă cu margarină, o tapetezi cu făină, torni aluatul şi pui boabele de struguri.
Dai prăjitura la cuptor pentru 35 de minute şi după ce s-a rumenit, o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţi şi o pudrezi cu zahăr.
Prăjitură cu struguri
Poftă bună!