Dulceaţă de cireşe si vişine
PrinteazaDulceaţă de cireşe si vişine din: cirese, visine, zahar, mere, suc de lamaie, coniac.
- 1,8 kg cirese (de preferinta negre)
- 500 g visine
- 1,2 kg zahar
- 2 mere
- 2 linguri suc de lamaie
- 100 ml grand Marnier (coniac cu aroma de portocale)
Mod de preparare:
Se scot samburii de la virese si visine. Se decojesc merele si se curata de cotoare; se pastraza samburii, care se pun intr-un sacult de tifon.
Intr-o cratita mare, se amesteca ciresele, visinele, zaharul, merele rase. Se dau la frigider pana a doua zi, ca sa lase zeama.
A doua zi se adauga suc de lamaie, se introduce sacultetul cu samburi de mere (contin pectina, care leaga dulcea) si se pune totul la fiert.
Se ia din cand in cand spuma formata la suprafata. Dupa ce da in clocot dulceata, se reduce focul si se fierbe pana se ingroasa. Apoi se adauga coniacul si se lasa sa mai fiarba 5 minute.
Se toarna imediat dulceata in borcane sterilizate, iar acestea se inchid. Se lasa sa stea pe care 5 minute, apoi se intorc.
Dulceaţă de cireşe si vişine
Pofta buna!
Buna e dulceata!