Prajitura aromata in straturi
PrinteazaPrajitura aromata in straturi din: oua, zahar, faina, amidon, sare, suc de capsune, gelatina, unt, faina.
pentru blat:
- 6 oua
- 180 g zahar
- 75 g faina
- 75 g amidon pentru prajituri
- un praf sare
pentru al doilea strat:
- 100 ml suc de capsune
pentru stratul 3:
- un litru suc de capsune
- gelatina
pentru tava:
- un pic de unt
- 1-2 linguri faina
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul timp de 30 de minute cu telul sau 15 minute la mixer. Apoi, se adaugă făina, sarea şi amidonul, amestecate în prealabil şi cernute. Se omogenizează compoziţia. Tava mare de aragaz se unge cu unt şi se presară cu făină şi apoi se toarnă amestecul de la punctul
Se nivelează pentru a obţine un blat drept şi se coace 40 de minute. Se lasă apoi să se răcească în totalitate. Pentru stratul al doilea se bate frişca lichidă şi, când este aproape închegată, se adaugă suc de căpşune pentru a o colora. Se repartizează deasupra blatului şi se dă la rece pentru cel puţin o oră.
Pentru stratul al treilea, sucul de căpşune filtrat se amestecă cu gelatina preparată şi se toarnă peste frişcă. Se lasă din nou la frigider pentru încă cel puţin 2 ore înainte de servire.
Prajitura aromata in straturi
Pofta buna!