Peste cu sos de soia si cuscus din: merluciu, unt, menta, miere, otet, sos de soia, cuscus, ulei, usturoi, rosii, castravete. Ingrediente: 1 kg merluciu 15 g unt frunze de mentă 30 g miere 60 g oţet de orez 15 ml sos de soia 15 ml suc de lămâie 15 ml suc de portocale Pentru […]
Cuscus cu somon
PrinteazaCuscus cu somon din: cuscus, somon, ardei capia, dovlecei, ceapa, ulei de masline, miere, portocala, unt, usturoi, ghimbir, sare, piper, cimbru, sos de soia.
Ingrediente:
- 250 g cuşcuş
- 500 g somon
- 5 ardei capia copţi
- doi dovlecei
- o ceapă
- 50 ml ulei de măsline
- o lingură cu miere
- o portocală
- 100 g unt
- 4 căţei de usturoi
- o linguriţă cu ghimbir ras
- sare
- piper
- cimbru
- sos de soia sărat
Mod de preparare:
Somonul se spală, se curăţă de piele, se taie cuburi şi se pune într-un bol.
Separat se amestecă mierea cu sucul de portocală, jumătate din usturoi pisat şi ghimbirul ras.
Se presară sare, piper şi cimbru după gust, se omogenizează şi se pune somonul.
Se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
Se încing trei sferturi din unt într-o tigaie împreună cu uleiul de măsline, se pun dovleceii feliaţi, se prăjesc până devin aurii, apoi se adaugă somonul.
Se prăjeşte până îîncepe să devină roz, se toarnă marinata şi se mai ţine pe foc două minute.
Ceapa şi usturoiul rămas se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se călesc în restul de unt rămas până devin aurii, se iau de pe foc, se adaugă cuşcuşul opărit într-un bol cu apă clocotită, ardeiul capia rupt fâşii, sare şi piper.
Cuscus cu somon
Tocanita de dovleac cu cuscus din: unt, ulei, dovleac, pastarnac, ardei, ceapa, dovlecel, conopida, naut, rosii, sare, piper, cuscus. Ingrediente: 15 g unt 2 linguri cu ulei 1 dovleac, decojit, curăţaţde seminţe şi tăiat cubuleţe 1 păstârnac mediu, decojit şi tăiat cubuleţe 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt 1 ceapă, decojită şi […]
Salata de cuscus cu marar din: cuscus, castravete, rosii, ceapa, lamaie, ulei, marar, sare. Ingrediente: 300 g cuşcuş un castravete 2 roşii o ceapă sucul unei lămâi 2 linguri ulei câteva fire mărar sare Mod de preparare: Cuşcuşul se pune într-un castron peste care se toarnă echivalentul dublu de apă clocotită. Se acoperă şi […]
Pofta buna!