Sufleu de legume şi carne

Printeaza

O reteta delicioasa de sufleu cu: morcovi baby, varza de Bruxelles, fasole verde, conopida, smantana, branza telemea, oua, ceapa, usturoi, ulei, seminte de chimen, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:

  • 150 g morcovi baby
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 200 g fasole verde
  • o conopidă
  • 300ml smantana
  • 400 g branza telemea
  • 6 oua
  • o ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 100ml ulei
  • 5 g seminte de chimen
  • sare
  • piper
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Intr-o oală se fierbe cono­pida, varza de bruxelles, fasolea verde şi morcovii.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul, se adaugă legumele şi se mai ţin zece minute pe foc. Seminţele de chi­men se prăjesc uşor într-o tigaie fără ulei şi se pun într-un bol împre­ună cu legumele.

Când s-au răcit se adaugă smântână, ouăle bătute şi brânza telemea dată prin râzătoare. Se presară sare, piper şi busuioc tocat după gust, se amestecă şi se toarnă totul într-o formă de sufle unsă cu ulei.

Se introduce forma în cuptor şi  se coace la foc mediu până se formează deasupra o crustă de culoare aurie. Se verifică dacă s-a închegat compoziţia, se scoate din cuptor şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.