Ciorbă de fasole verde cu costita afumata
PrinteazaCiorbă de cu costiţă fasole verde afumată din: fasole verde, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, costita afumata, orez, ou, apa, sare, unt, lamaie, patrunjel verde, marar.
Ingrediente:
- 300-350 g fasole verde
- 2 morcovi
- 1 pastarnac mic
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa
- 100-150 g costita afumata
- 2 linguri orez
- 1 ou
- 1,5 l apa
- sare
- 50 g unt
- lamaie
- patrunjel verde si marar
Mod de preparare:
Curăţaţi şi radeţi pe ochiurile mari păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel. Tăiaţi, costiţa în feliuţe subţiri, rumeniţi-o puţin în untul încins, apoi adăugaţi morcovul tocat mărunt sau ras pe ochiurile mari. Amestecaţi de câteva ori, apoi adăugaţi ceapa tocată mărunt, lăsaţi să se înăbuşe, până devine ceapa sticloasă.
Adăugaţi restul de rădăcinoase, fasolea curăţată, spălată şi tăiată în bucăţele. Amestecaţi totul şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit în continuare. După ce toate zarzavaturile s-au înmuiat, adăugaţi apa şi puţină sare, acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit.
Când ciorba este bine fiartă, o retrageţi de pe foc, o acriţi cu lămâie, o dregeţi cu ou şi presăraţi pătrunjel şi mărar tocate mărunt. Poate fi servită cu crutoane.
Pofta buna!