Ciorbă de fasole verde cu costita afumata

Printeaza

Ciorbă de cu costiţă fasole verde afumată din: fasole verde, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, costita afumata, orez, ou, apa, sare, unt, lamaie, patrunjel verde, marar.

Ingrediente:Ciorbă de fasole verde cu costita afumata

  • 300-350 g fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac mic
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 100-150 g costita afumata
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 1,5 l apa
  • sare
  • 50 g unt
  • lamaie
  • patrunjel verde si marar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi radeţi pe ochiurile mari păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel. Tăiaţi, costiţa în feliuţe subţiri, rumeniţi-o puţin în untul încins, apoi adăugaţi morcovul tocat mărunt sau ras pe ochiurile mari. Amestecaţi de câteva ori, apoi adăugaţi ceapa tocată mărunt, lăsaţi să se înăbuşe, până devine ceapa sticloasă.

Adăugaţi restul de rădăcinoase, fasolea curăţată, spălată şi tăiată în bucăţele. Amestecaţi totul şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit în continuare. După ce toate zarzavaturile s-au înmuiat, adăugaţi apa şi puţină sare, acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit.

Când ciorba este bine fiartă, o retrageţi de pe foc, o acriţi cu lămâie, o dregeţi cu ou şi presăraţi pătrunjel şi mărar tocate mărunt. Poate fi servită cu crutoane.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.